DKingove čarolije

Dobrodošli na moj blog

01.10.2018.

Кокаколисти в.с. Пепсиколисти

 

Не знам да ли сте обраћали пажњу, али ако јесте онда сте вероватно и приметили, да већ годинама на друштвеним мрежама бесни прави рат између ове две поменуте групације. За неупућене, званични подаци кажу како су Кокаколисти у историјском смислу нешто старији, и да их у укупној светској популацији има око 4 пута више. Пепсиколисти оспоравају поменуте податке и тврде како је то само мит и пропаганда. Осим тога, Кокаколисти оптужују Пепсиколисте за крађу тајног рецепта и бренда, а Пепсиколисти кажу како је то измишљотина јер се зна да је на аустроугарском двору, још у доба Марије Терезије, омиљено пиће била Пепси Кола. Затим се укључе и разноразни "стручњаци", са једне или друге стране, износећи научно аргументоване податке типа "Кока кола повећава потенцију", "Пепси освежава а не гоји", "Изазива дијабетес", "Опасност од канцера", "Ови су овакви а они су онакви" итд, итд.

Ја ни сам не знам шта је овде лаж а шта истина, само вам препричавам детаље овог конфликта, видљиве кроз коментаре на друштвеним мрежама. Чињеница је да Кокаколисти врло често изгубе "кочницу", те Пепсиколистима почну да псују све по списку и да их називају именима која баш и нису у сфери "политички коректног" вокабулара, а Пепсиколисти то онда искористе као крунски доказ своје тврдње да су Кокаколисти једна нецивилизована, некултурна и неписмена багра.

Сукоб је кулминирао јуче, када је са нета пренет у реалу. Наиме, у њујоршком Централ парку, у касним поподневним часовима, окупиле су се две повелике групације и једних и других, са тампон зоном између, коју је чинио кордон полиције. Кокаколисти су носили огромну фотку Хитлера који пије Пепси Колу, што би по њима требало да буде доказ фашистичке оријентације супарничке стране. Пепсиколисти су носили фотку трактора који на приколици превози гајбе Кока Коле, што би по њима био доказ сељаклука и примитивизма. Међу реквизитима и транспарентима Кокаколиста била је врло упадљива и фотка на којој је Мило Клиз Џонсон, иначе један од директора компаније Пепси, усликан док пије Кока Колу. И то је натегао онако, баш из флаше! А тек транспаренти који су се могли видети:

"Кока кола или смрт", "За Пепси спреман", "Кока колу пију само џибери", "Испишам вам се у Пепси", само су неки од примера.

У једном тренутку, као што то обично и бива кад су слична окупљања у питању, полетеле су празне флаше омиљених напитака и једне и друге стране, преко кордона полиције, а како је флаша Кока Коле нешто тежа то су Пепсиколисти овде извукли мало дебљи крај. Затим је кордон полиције на једном месту попустио, што је довело до продора екстремиста у противничке редове и велике количине разбијених зуба. Ургентни центар на Менхетну касно синоћ је примио више стотина присталица и једних и других, са повредама различитог калибра, од сломљеног нокта и утрнућа споловила, па све до фактуре лобање.

Као Балканац, могу вам рећи да сам се у том моменту осећао баш фино. Зашто срања само код нас да се дешавају? Ма нек се поубијају међусобно, јебо им пас матер и једнима и другима, ја свакако пијем искључиво бозу!

 

DKingove čarolije
<< 10/2018 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
6293

Powered by Blogger.ba